Profesyonel Teknik Servis Takip Yazılımı
Şu ana kadar Onarım Sorgula müşterileri 12.371 cihaz tamir etti.

Saha Yönetimi Nasıl Kullanılır?

Bu anlatımımızda, Profesyonel Teknik Servis Yazılımı içinde bulunan Saha Yönetimi bölümünü detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Saha Yönetimi modülünün amacı, servisiniz dışında sahadaki personelinize görev atamanızı sağlamaktır. Yani, sahada bulunan personeliniz için belirli görev tanımları yapabilirsiniz. Sol menüde bulunan Saha Yönetimi seçeneğine tıkladıktan sonra karşımıza çıkan seçenekleri inceleyelim.

Görev Listesi menüsüne tıkladığınızda, sahadaki teknisyenleriniz için açtığınız görevlerin listesini görebilirsiniz. Bu bölümde, her teknisyen kendisine atanmış görevleri görebilir.

Açtığınız servis görevini teknisyenin görebilmesi için üst kısımda bir bildirim bulunmaktadır. Teknisyeniniz servis al dediğinde, servisi teslim alır ve servis işlemi tamamlandıktan sonra sonuçlandırma işlemi gerçekleştirilir. Sonuçlandır butonuna tıkladıktan sonra, yapılan işlemi ve fiyatı girerek servis işlemini tamamlarsınız.

Sonuçlandırılan servisler, alınmayı bekleyen servisler ve alınan servisler farklı renklerde görüntülenir. Detay butonuyla servisin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Yeni Saha Görevi Ekleme

Teknisyenlerinize yeni bir görev eklemek için sol menüden "Yeni Görev Ekle" seçeneğine tıklayınız. Karşınıza çıkan ekrandan müşteri, teknisyen, tarih, saat ve yapılacak işlem gibi bilgileri belirleyerek yeni bir görev oluşturabilirsiniz.

Ayarlar Menüsü

Sol menüdeki "Ayarlar" menüsünü incelediğimizde, karşımıza çıkan ekranda çeşitli seçenekler bulunmaktadır. "Liste Gösterimi" bölümü, Admin panelinizin en üst kısmında Saha Yönetimi listesinin görünüp görünmeyeceğini belirler.

"SMS Bildirim" seçeneği ise, yeni bir görev kaydı olduğunda teknisyenlere SMS ile bildirim gönderilmesini sağlar. SMS içeriğini bu bölümden belirleyebilirsiniz. Teknisyeninize gidecek SMS metnini kişiselleştirebilirsiniz.

Mali İstatistikler Bölümü

Mali İstatistikler bölümünü incelediğimizde, bu kısımda saha yönetiminin günlük, haftalık, 15 günlük ve aylık olarak raporlama yapmasını sağlar. Alt kısımda detaylı liste bulunmaktadır.

Teknisyen İstatistikleri

Teknisyen istatistiklerini detaylı bir şekilde görmek için sol menüde bulunan saha yönetimindeki "Teknisyen İstatistikleri" menüsüne tıklayın. Bu bölümde sonuçlandırılmış saha servislerinin günlük, haftalık, 15 günlük ve aylık raporunu görebilirsiniz.