Profesyonel Teknik Servis Takip Yazılımı
Şu ana kadar Onarım Sorgula müşterileri 12.369 cihaz tamir etti.

Parça Yönetimi Nasıl Kullanılır?

Bu anlatımımızda Profesyonel Teknik Servis Yazılımı'nda Parça Yönetimi menüsünü inceleyeceğiz.

Yeni bir parça eklemek için "Yeni Parça Ekle" seçeneğine tıklıyoruz. Bu kısımda parça kodunu belirtiyoruz ve parça adını yazıyoruz. Fiyatlandırma bölümünde, fiyatlandırmamızın Türk Lirası üzerinden mi yoksa dolar üzerinden mi olacağını seçiyoruz. Eğer fiyatlandırmamız dolar üzerinden olacaksa, doları seçeneğini tercih ediyoruz. Dolar kuru, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kurlar Sayfasından otomasyon sistemimiz sayesinde güncel olarak anlık alınmaktadır. Alış fiyatı, bayi fiyatı ve satış fiyatını giriyoruz. Parçanın miktarını belirtiyoruz ve çekmece numarasını yazıyoruz. Parçanın alındığı firmayı bu kısma giriyoruz ve fatura numarasını ekliyoruz. Fatura tarihini de bu kısma yazıyoruz. Stok bitince sistemin sizi uyarmasını istiyorsak, gerekli seçeneği belirliyoruz. Tüm alanları doldurduktan sonra bilgileri kaydet butonuna tıklayarak işlemi tamamlıyoruz.

Parça Yönetimi menümüzde bulunan "Parçaların Listesi" bölümü, sisteme kayıtlı parçaları görüntülemenizi sağlar ve düzenleme veya silme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Garanti takibi menümüzde ise hangi parçanın hangi tarihte müşteriye satıldığını gösteren bir bölüm bulunmaktadır. Bu sayede tüm müşterilerinizin garanti takiplerini kolayca yapabilirsiniz.