Profesyonel Teknik Servis Takip Yazılımı
Şu ana kadar Onarım Sorgula müşterileri 12.369 cihaz tamir etti.

Cihaz Sonuçlandırma Nasıl Yapılır?

Bu anlatımımızda, Profesyonel Teknik Servis Yazılımı'ndaki Arızalı Cihazlar bölümünün sonuçlandırma işlemini inceleyeceğiz.

Herhangi bir arızalı cihazı sonuçlandırmak için iki farklı yol izleyebilirsiniz. İlk olarak, yönetim paneli ana sayfasındaki arızalı cihazlar listesinde ilgili cihazın yanındaki "sonuçlandırma" butonuna tıklayabilirsiniz. İkinci seçenek olarak, sol menüde bulunan "arızalı cihazlar" menüsündeki "arızalı cihaz listesi"ne tıklayarak karşınıza çıkan listedeki "sonuçlandırma" butonunu kullanabilirsiniz.

"Sonuçlandırma" butonuna tıkladıktan sonra, "bilgiler" bölümünde cihazınıza ait daha önce kaydedilen bilgilere erişebilirsiniz. "Teslimat sonuçlandırma" bölümünde, cihazınızın servisteki durumunu belirlemek için "servisteki durumu" seçeneğini kullanabilirsiniz.

"Onarım sonucu işlemi" bölümünde, yapılan işlemi seçebilirsiniz. "Kutu numara" ve "raf numara" bölümlerinde, cihazınızın firmanızdaki raf ve kutu numarasını girebilirsiniz. "Teslimat şekli" bölümünde, cihazı müşteriye nasıl teslim ettiğinizi belirtirsiniz. Eğer kargo seçeneğini seçerseniz, arızalı cihaz listesinde sağ tarafta kargo simgesi aktif olacaktır.

"Yapılan işlemler" bölümünde, cihazın teknik serviste yapılan işlemlerini yazabilirsiniz. "Fatura yükle" bölümünde, cihaza ait bir fatura varsa PDF formatında yükleyebilirsiniz. Eğer daha önce müşterinize fiyat onayı ve teknik servis onayı gönderdiyseniz, bu kısımdan siz de onay verebilirsiniz.

"Kullanılan parçalar" bölümünde, cihazın tamiri sırasında kullanılan parçaları seçebilirsiniz. Eğer aradığınız parça burada yoksa, "artı" butonuna tıklayarak yeni parça ekleyebilirsiniz. Seçtiğiniz parçaların fiyatları otomatik olarak alt kısımda görüntülenir.

"Arızalı cihaz için işçilik ücreti", "arıza tespit ücreti" ve "nakliye ücreti" gibi ücretleri belirleyebilirsiniz. Ayrıca, tüm ücretlere genel bir iskonto uygulamak isterseniz bu kısımdan belirtebilirsiniz. KDV miktarını da belirlemek isterseniz bu bölümden seçebilirsiniz. Belirlediğiniz tüm ücretlerin toplamını görmek için "topla" butonuna tıklayabilirsiniz.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra bilgileri kaydetmek için "Bilgileri kaydet" butonuna tıklayabilirsiniz.

Ayrıca, "sms geçmişi" bölümü, müşteriye bu cihazla ilgili gönderdiğiniz SMS'leri görüntülemenizi sağlar. Müşteriye daha önce farklı cihazlar için gönderdiğiniz SMS’lerde bu kısımda listelenir.  "Not yaz" bölümü ise, teslim fişi alt kısmında müşteriye ekstra bilgi eklemek istediğiniz alanı sunar.

Sonuçlandırma sayfasının üst kısmındaki bölümleri de incelediğimizde, "canlı takip" sayfasının, müşterilerinizin hangi cihazın şu anda serviste olduğunu görmenizi sağlayan bir bölüm olduğunu görürüz. Ayrıca, diğer butonlar arasında "hatırlatıcı," "müşteri onayı," "yazdır," "SMS gönder," "mail gönder" ve "muhasebeleştir" gibi seçenekler bulunmaktadır.