Profesyonel Teknik Servis Takip Yazılımı
Şu ana kadar Onarım Sorgula müşterileri 12.369 cihaz tamir etti.

Müşteri Onayı Nasıl Alınır?

Bu anlatımımızda Profesyonel Teknik Servis Yazılımı içinde Müşteriden cihazın tamir ücreti onayı ve teknik servis onayı nasıl alınır, bunu inceleyeceğiz.

Müşteriden onay almak için, Arızalı cihaz listesindeki detay butonuna tıklıyoruz. Açılan pencerede "Müşteri Onayı" menüsüne tıklıyoruz. Karşımıza çıkan ekranda "Fiyat Onayı" ve "Teknik Servis Onayı" seçenekleri bulunmaktadır.

Fiyat Onayı bölümünü inceleyecek olursak; 

Müşterinin ismi ve cihaz kayıt numarası değiştirilemez şekilde karşımıza çıkar. Altında, müşteriye cihaz için belirlediğimiz ücret miktarını gireriz. Müşteriye SMS ile bildireceğimiz onay formu için SMS içeriğini otomatik veya manuel olarak girebiliriz. Açıklama kısmında ise müşteri onay linkine tıkladığında karşısına çıkacak açıklama bilgisini ekleyebiliriz. Cihazın arızalı görsellerini müşteriye resimlerle göstermek için bu kısımdan resim seçebiliriz. Birden fazla resim seçmek mümkündür. Tüm alanları doldurduktan sonra "SMS Gönder" veya "Mail Gönder" butonuna tıklayabiliriz.

Teknik Servis Onayı bölümünü inceleyecek olursak;

Müşterinin ismi yine değiştirilemez şekilde karşımıza çıkar. Hazır SMS şablonları bölümünden daha önce hazırladığımız SMS şablonunu seçebiliriz. Daha sonra "SMS Gönder" veya "Mail Gönder" butonuna tıklayarak işlemi tamamlarız.

Bu iki kısımdan gönderilen onay isteklerinin müşteri tarafından onaylandığını veya reddedildiğini görmek için Arızalı cihaz listesindeki müşterinin isminin yanına bakabiliriz.

Mavi renk, onaylamanın henüz gerçekleşmediğini ve bekleme aşamasında olduğunu gösterir. Yeşil renk, müşterinin onayladığını gösterirken, kırmızı renk, müşterinizin onaylamadığını belirtir.

Müşteri onaylarının listesine bakmak için Arızalı cihaz menüsündeki "Müşteri Onayları" bölümüne tıklarız. Karşımıza çıkan listede her müşteri için detaylı bilgilendirme bulunur. Burada istediğiniz onayı silebilirsiniz ve müşterinizin cihazı onaylarken size yazdığı notu da görebilirsiniz.

Müşteriniz gönderdiğiniz onay isteğini görmek için, SMS ile gelen linke tıklar ve telefon numarası ile isim soyisim bilgilerini girerek sisteme giriş yapması gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra karşısına bir onay formu çıkar. Buradaki formda teknik servis onaylama durumunu müşteriniz belirler. Müşteri, dilerse onaylayabilir, dilerse onaylamayabilir. Müşteriniz size not bırakmak istediğinde bu formu kullanabilir. Aşağıdaki alanda ise müşterinizin cihazının teknik servis formu bulunur, böylece müşteriniz tüm detayları inceleyip onay verir. Teknik servis onaylama işlemi bittikten sonra cihaz onaylama formu işlemi için bu form karşısına çıkar. Cihazın adı, marka adı, model adı, ücreti, açıklama, arızalı bölge görselleri gibi detaylar bu kısımda bulunur. Müşteriniz buradan onay verip veya vermeme işlemi seçerek hemen alt kısmından teknisyene iletmek istediği notu yazabilir. Daha sonra "Gönder" diyerek işlemi tamamlar.